Team Aziatische hoornaars

Wist je dat: we een speciaal team hebben voor het verdelgen van Aziatische hoornaars? Het team richt zich specifiek op dit soort insecten, omdat ze een reële bedreiging zijn voor de inheemse soorten en dus rechtstreeks voor onze fauna en flora. Maar ook omdat ze een speciale aanpak vergen. Gisteren waren ze aan de slag in Oetingen. Ze konden er het zogenaamde primaire nest verdelgen. Een secundair nest werd een 30-tal meter verder (en 24 meter hoog in een wilg) gevonden. Zo’n secundair nest van dezelfde kolonie vinden, dat is als het vinden van een speld in een hooiberg, vooral omdat dit nest nog maar amper een tennisbal groot was.
Is het belangrijk dat je zelf duidelijk kan uitmaken of je Aziatische hoornaars hebt zitten of een andere soort? Niet echt. Onze “gewone” wespenteams kijken er zelf ook aandachtig naar uit en verwittigen het Aziatische hoornaar-team van zodra ze ermee geconfronteerd worden.
Wespen verdelgen? Schakel ofwel een private firma in, ofwel de brandweer (via ons e-loket). Info per gemeente nodig? Surf naar www.wespennest.vlaanderen
Foto: ZVBW.