Nationale testdag BE-Alert

Zo goed als alle steden en gemeenten van onze brandweerzone zijn aangesloten bij BE-Alert, een alarmeringssysteem voor de bevolking dat je via sms, e-mail of telefoon informeert wanneer er een grootschalig incident in je buurt is waar je mogelijk rekening moet mee houden of een actie voor moet ondernemen.
Morgen (donderdag 5 oktober 2023) houden de meeste steden gemeenten in België een test van dit systeem, in het kader van een nationale testdag.
Als je ingeschreven bent op de alarmeringen van BE-Alert, kan je morgen dus een sms, telefoon of e-mail ontvangen met een testboodschap. Er wordt uiteraard geen actie verwacht van jou en de boodschap zal dat ook duidelijk vermelden.
Ben je nog niet aangesloten bij het netwerk van BE-Alert gebruikers, dan raden ook wij aan dat zeker te doen. Het is volledig veilig en gratis. Zowel het registreren op de site als het ontvangen van de boodschappen kosten je niets.
In tegendeel: het brengt je heel wat op! Want waardevolle informatie bereikt je op de door jou gekozen manier. En dat kan op meerdere plekken en adressen, als je dat zo aangeeft.
Je kan zelfs een alarm ontvangen als je in de buurt bent van een incident dat helemaal niet plaatsvindt daar waar je woont, louter omdat je in de buurt bent en dus ook best weet wat je moet ondernemen.
Misschien is deze test wel de ideale gelegenheid om aan te sluiten, mocht je dat nog niet zijn?
👉 surf naar www.be-alert.be (je kan daar ook meteen checken of jouw stad of gemeente aangesloten is bij BE-Alert)