In Memoriam, Bruno “Bongo” Muyldermans

Op 29 juli 2018 zal het 20 jaar geleden zijn dat collega Bruno Muyldermans verongelukte op de Brusselse buitenring in Zaventem.
Bruno was aan de slag als verpleegkundige bij de toenmalige Brandweer Zaventem en was met collega Jos Lisson (nu gepensioneerd) ’s nachts naar een ongeval geroepen op de Ring. Bij het oversteken om slachtoffers in veiligheid te brengen, is het fout gelopen en werd Bruno aangereden door een bestelwagen in een flauwe bocht. Hij was kansloos en overleed meteen.
Bruno (of “Bongo”, zoals zijn bijnaam luidde) was een heel geliefde en levenslustige collega en zijn dood kwam zeer hard aan in de gelederen.
Wat Bruno niet weet, is dat zijn overlijden ondertussen wellicht het leven van vele andere collega’s heeft gered.
Brandweer Zaventem was meer dan 20 jaar geleden al actief bezig met het beveiligen van de openbare weg. Zij zijn als het ware de voorvechters (en –vaders) van de signalisatiewagens zoals we ze vandaag kennen.
Het is in Zaventem dat de eerste signalisatieprojecten uitgevoerd werden en het is ook daar dat de eerste volwaardige signalisatiewagens uitrukten (onder de naam “Ring0’s”, een verwijzing naar de Ring en de O op het einde van BrunO). Na zijn overlijden kwam alles in een stroomversnelling te zitten.
Bruno kreeg ook een mooie gedenksteen aan de Zaventemse kazerne.
29 juli zal altijd een speciale datum blijven in de geschiedenis van de brandweer in Zaventem en vele collega’s die met Bruno nog gediend hebben of hem gekend hebben, zullen die dag ongetwijfeld stilstaan bij het gebeuren.
Zorg voor voor onze veiligheid en wees altijd alert wanneer de hulpdiensten aan het werk zijn!