Brandweerpost Dilbeek verhuist

Het is zover: op 9 december nemen de collega’s van post Dilbeek intrek in hun nieuwe gebouwen, langs de Ninoofsesteenweg.
De geschiedenis van post Dilbeek gaat terug tot 14 december 1991, met het ontstaan van “Brandweer Dilbeek” (opgericht als voorpost van de toenmalige Brandweer Asse).
14 vrijwilligers namen na hun opleiding hun uitrukbasis (een deel van de gemeentelijke loods) in de De Heetveldelaan in gebruik.
Deze site werd toen ook nog gedeeld met de politie.
Bij de opstart kon voorpost Dilbeek beschikken over 2 voertuigen (een pomp/blus- en een materiaalwagen).
Teneinde een ziekenwagen ’s avonds en in het weekend in Dilbeek beschikbaar te hebben, werd deze door de vrijwilligers gedurende meer dan 2 jaar ‘s avonds in Asse opgehaald en ‘s morgens voor 7u teruggebracht.
Overdag, in de week, zorgde Brandweer Asse voor de interventies.
Jaarlijks kwamen er minstens 2 à 3 vrijwilligers bij, die zich vastbeten in hun voorpost, zodat deze verder professioneel kon worden uitgebouwd.
Bijkomende opleidingen, taken en opdrachten werden opgenomen.
In 1996 werd een container in dienst genomen, zo konden de manschappen na een interventie douchen of naar het toilet gaan. In de loop van de daarop volgende jaren, kwam de gehele loods ter beschikking van de brandweer en enkele jaren later verhuisde de politie naar hun nieuwe lokalen aan het station.
Overdag zijn er sindsdien 2 beroepsmensen die de post bemannen.
Vrijwilligers bemannen de nachten.
Brandweerpost Dilbeek telt ondertussen 45 vrijwilligers en 8 beroepsmensen.
In maart 2023 komen er nog een aantal beroepskrachten bij, wat betekent dat de post op 55 mensen zal kunnen rekenen.
We wensen onze collega’s veel succes in de nieuwe werkomgeving!